Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Onstanthof.nl

Inloggen of inschrijven

Tootje is een krasse, nog niet digitale dame! (2016)Ontmoeting met Tootje van den Brink (85).

Vandaag zijn Peter en ik op bezoek geweest bij Tootje, die al 5 jaar een trouwe deelneemster is van ons 50+ gymnastiek-uurtje op de woensdagmiddag. Wij hebben haar een aantal weken gemist bij de gym. Ze blijkt in het ziekenhuis gelegen te hebben, maar is nu weer thuis. Daarom gaan we samen een bloemetje namens de gymnastiek-groep brengen. Want, dat hoort ook bij deze activiteit: reageren als iemand er een tijdje niet is. Een beetje aandacht voor elkaar, zeker omdat we niet meer zo piepjong zijn en weleens iets kunnen mankeren.....

Maar nu over Tootje. Haar zul je niet zo gauw op OnsTanthof vinden, want ze heeft geen computer en geen emailadres. Wel overweegt ze om een tablet te gaan kopen. Maar verder is ze een zeer krasse dame van 85 jaar. Ze staat ons al op te wachten, als we met onze bos bloemen arriveren. En de koffie is ook al klaar, want ze heeft ook een vriendin op bezoek. Nee, eenzaam is ze zeker niet, want Tootje doet altijd aan zeer veel activiteiten mee. Gym op woensdag? Ja hoor en dan kan ze heel veel oefeningen beter dan ikzelf en ik ben 16 jaar jonger!! Maar zij oefent dan ook elke dag bij de televisie met Olga's "Nederland in beweging".

Lekker actief.

Ze fietst ook nog en rijdt ook auto, dus ze komt overal waar ze heen wil. We komen haar regelmatig tegen bij het wijkcentrum de Hofstee, want daar doet ze mee met een creatieve teken- en schildergroep en ze komt ook vaker gezellig mee lunchen in de Hofstee. En als er iets leuks georganiseerd wordt in de wijk, is het heel goed mogelijk dat je Tootje daar ook ziet, alleen of met kinderen of kleinkinderen.

Verhalen vertellen.

Zo was ik eens met haar op een "herinnerings-workshop". Je moest je Poëzie-album meenemen en iets vertellen over de gedichtjes die je bijzonder aanspraken en over de personen die die gedichtjes gemaakt hadden. Geweldig, zoals die Tootje vertellen kan! Op het einde van de workshop moesten we een gedichtje maken voor de jongeren van tegenwoordig. Nou, Tootje maakte er iets moois van: een gedichtje waarbij je meteen merkte, dat ze ook nog heel jong van geest is en begrip heeft voor de kinderen van deze tijd.

Tootje blijft vertellen over vroeger, want ze heeft heel wat meegemaakt in haar leven. Maar ze brengt het als levenservaring en is heel positief ingesteld. En haar geheugen is ook nog heel goed, want ze traint elke dag mee met Max geheugentrainer op de televisie.

Digitale buurtsite:

En dat is wat ik jullie met dit verhaal wil meegeven. OnsTanthof is leuk, maar er zijn ook heel wat mensen die niet op onze website staan. Tootje is daar een van. En misschien gaat ze zich ook nog wel bij ons aanmelden, want ik denk dat ze dat Tablet ook nog wel eens intensief gaat gebruiken. En wie weet komen haar leuke verhalen dan ook nog op deze site terecht! Leuk mens, die Tootje van den Brink.....