Menu

Buurtverhaal:

Hondenpoep (2016)

Loes van 't Hof
Gepubliceerd op 2 februari 2016

HONDENPOEP

De grootste ergernis, als men de kranten mag geloven, is hondenpoep op straat of plantsoen. Er worden peperdure machines voor aangeschaft door gemeentes en als de nog duurdere (noodzakelijke) mankracht daarvoor ontbreekt kan de burger er gebruik van maken. Nu loop ik al aardig wat jaren op deze wereld en zijn straten rond en ben misschien één of twee keer in een drol gestapt. Dat brengt geluk, zei mijn grootmoeder vroeger. Of ze gelijk had weet ik niet, maar ik ben er ook niet ongelukkig van geworden. Een stoeprand en een bosje gras is het enige wat je nodig hebt! Ik zie ook eerlijk gezegd niet zo veel hondenpoep op straat. Wel eens een hond die z'n achterste in een struik duwt en zo zijn behoefte doet.

Daarbij, in deze tijden waar de termen macrobiotisch en biologisch hoog in het vaandel staan, wat is er natuurlijker dan een hondendrol? Weer en wind gaan er over heen, in het gras of in de bossages verdwijnt het in de grond als meststof en er blijft niets van over.

Iets heel anders is het achteloos op straat en in plantsoenen smijten van lege bier- en frisdrankblikjes! Men noemt dit zwerfvuil en inderdaad, het zwerft van de ene kant van de straat naar de andere. Hebben we het geluk van een windstille dag als de gemeentestofzuiger langs komt dan is de straat in een keer schoon. Dan spreken we dus niet over de grasveldjes want de plantsoenendienst werkt weer in een heel ander deel van het jaar.

En helaas, deze mensenuitwerpselen verdwijnen niet door een fikse regenbui! Zeker de plastic flesjes niet die de laatste jaren volop in de handel (en dus op straat) er bij zijn gekomen.

Dus vergeet de hondenpoep en laten we beginnen ons eigen straatje, letterlijk, schoon te houden van zwerfvuil. En ben je gepensioneerd zoals ik, ach, neem dan dat stukje van je werkende buren ook mee! Goed voorbeeld doet goed volgen enz., enz, u weet wel wat ik bedoel!

Loes van 't Hof

Reacties

Ria 9 juli 2016
Sorry Loes maar ik ben het voor de helft niet met je eens. En dan bedoel ik de eerste helft. De tweede helft van je verhaal ben ik wel helemaal met jou eens. Ik ruim ook heel vaak de troep van andere mensen op. Al dat zwerf aval is vreselijk. Vroeger zij ik ook altijd: het valt wel mee met die honden poep, maar sinds ik zelf een hond heb dan zie je pas hoeveel hondenstront er ligt. Echt zoveel smerigheid. Met name mensen met grote honden ruimen nooit de poep op. Je moet eens langs die sloten lopen waar al die honden poep ligt in de zomer als het warm is. Het is echt een riool lucht. Mensen ruim het op. Kleine moeite, groot gebaar.
Anneke 3 februari 2016
Leuk Loes: mensenuitwerpselen! Geeft toch weer een andere kijk!😊


Bekijk alle verhalen in je buurt »