Kroos scheppen

Details

Maandag 10 september 2018 van 19:00 tot 21:00 uur
Afgelopen
Koekamp
Delft, Nederland

4de keer kroos scheppen in Tanthof

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert een actie kroos scheppen in Tanthof. Op maandag 10 september van 19:00 tot uiterlijk 21:00 uur vindt de vierde kroosschep actie plaats op de hoek Koekamp / Konijnensingel in Delft. Meld je aan op

Tijdens de laatste keer is er een andere methode gehanteerd om het kroos te verzamelen. Met een zogenoemde kroosveger werd het kroos bij elkaar geveegd. In deze schepactie zullen meer kroosvegers worden ingezet.

De drie eerdere acties waren op 9 juli, 13 en 21 augustus.

Tijdens de actie wordt het kroos met schepnetten weggehaald en ontdekken we of en welk waterleven er aanwezig is. De volgende dag wordt het kroos naar de composthoop van de Kindertuinen (Abtswoude) gebracht.

Het project Kroos scheppen in Tanthof voert de KNNV uit in opdracht van de gemeente Delft. Deze actie is een vervolg van de actie in 2017.

Gezond slootwater is van belang voor een gezonde leefomgeving. Te veel kroos heeft een nadelige invloed op het slootleven, omdat het geen licht doorlaat. De KNNV zorgt voor materiaal. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Met deze pilot kroos scheppen wil de gemeente Delft bewoners meer betrekken bij hun eigen woonwijk en leefomgeving. Ook is de actie bedoeld het effect van het scheppen op de waterkwaliteit te meten.

Over de organisator

Natuurlijk Delfland
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. ... Lees meer