OnsTanthof.nl

Inloggen of inschrijven

Alternatief ontwikkeld voor nieuwbouw scholen in Tanthof

Alternatief scholenbouw in Tanthof gepresenteerd

De Stichting Behoud het Park heeft een alternatief gepresenteerd voor de scholenbouw in Tanthof, dit onder de noemer de 2+2 optie. De aanleiding om dit te presenteren zijn de diverse ideeën die de laatste tijd naar buiten zijn gebracht.

De 2+2 optie houdt in dat op de huidige schoollocaties  in Tanthof nieuwbouw van steeds 2 scholen plaatsvindt op de locaties aan de Bikolaan en aan de Fuutlaan. Eventueel zou op de nieuw te bouwen scholen één laag woningen gebouwd kunnen worden. Ook is het mogelijk de scholen gestapeld te bouwen zodat extra ruimte overblijft voor woningbouw.

Uit een onderzoek van de bestaande documenten van de gemeenten en externe onderzoeken zijn de volgende conclusie getrokken:

- in de 2+2 optie waarbij op de nieuwe scholen één laag woningen gebouwd zou worden kunnen méér woningen gerealiseerd worden dan bij de park/kinderboerderij-optie

- In de 2+2 optie behouden de wijken hun structuur.

- In de 2+2 optie blijft het groen in de wijk intact.

- De 2+2 optie is ook voor het welzijn van de jeugd een betere aanpak dan de Park/Kinderboerderijopties.

- Als de afstand tot de school kennelijk erg belangrijk gevonden wordt is het onjuist die afstand te vergroten en beter om die afstand zo kort mogelijk te houden: de 2+2 optie voorziet dus op meerdere aspecten de voorkeur waar het schoolkeuze betreft.

- De 2+2 optie vergroot de huidige verkeersproblematiek niet.

De algehele conclusie is:

Stedenbouwkundig, verkeerstechnisch en voor het welzijn van de kinderen is herbouw op de huidige schoollocaties een beter plan dan nieuwbouw op de nu door de gemeente voorgestelde plaatsen (Abtswoudse Park of Kinderboerderij). Afbraak van  groenvoorzieningen gaat in tegen internationale trends wat betreft het leefbaar houden van stedelijk gebied, zeker in het licht van de huidige klimaatverandering. Voor het realiseren van extra woningen in de wijk doet de 2+2 optie zeker niet onder voor de door de gemeente onderzochte opties. Financiële aspecten zijn nog onduidelijk, maar op het eerste gezicht lijkt de 2+2 optie beter haalbaar dan nieuwbouw in het park of bij de kinderboerderij.

Lees het plan op

https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/behoud-het-abtswoudseparkBrowser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.